Tikriausiai visi esame lankęsi tam tikrame restorane. Kai kurie užsakyti patiekalai atrodo tikrai įspūdingai ir net sunku pagalvoti, kad juos įmanoma pasigaminti namuose. Lankantis kinų restoranuose, tikriausiai vienas populiariausių patiekalų yra saldžiarūgštė vištiena. Ji yra tokia skani, kad atrodo, taip atkartoti namuose tikrai nepavyktų. Tačiau laikantis tam tikrų taisyklių, tokią vištieną nesunkiai galima pasigaminti namuose ir gali išeiti dar skaniau, nei restorane.
Kas svarbiausia norint pasigaminti saldžiarūgštę vištieną namuose?
Yra keli svarbūs ingredientai, kurie turėtų būti tinkamai pasiruošti, kad toks patiekalas išeitų puikiai. Pirmiausia labai svarbu išsirinkti tinkamą vištienos dalį. Kadangi ji turėtų būti pjaustoma tvarkingais, vienodais gabalėliais, kad visas kepimo procesas būtų tolygus, tad geriausia rinktis vištienos krūtinėlę. Taip pat tokiam patiekalui labai svarbu prieskoniai. Tad norint sukurti tokį pat skonį kaip restorane, verta jų paieškoti.
Gaminimo procesas
Laikantis toliau pateiktų rekomendacijų saldžiarūgštė vištiena pavyks tobulai:
- Vištieną reikėtų supjaustyti vienodais kubeliais, kad būtų patogu valgyti vienu kąsniu. Ją supjausčius, ant jos galima šiek tiek užpilti sojos padažu.
- Norint, kad plutelė išeitų traški, jai reikėtų naudoti kiaušinį, krakmolą, kepimo miltelius. Į išplaktą kiaušinį po vieną šaukštą reikėtų berti krakmolą, sumaišytą su kepimo milteliais. Kad masė šiek tiek paskystėtų į ją reikėtų įpilti vandens ir aliejaus. Masė turi gautis kaip lietinių blynų konsistencijos.
- Vištieną reikėtų apvolioti šioje masėje ir kepti įkaitintoje keptuvėje, kurioje gausiai įpilta aliejaus. Aliejus turėtų semti kiekvieną gabalėlį. Jeigu jų per daug, reikėtų kepti per kelis kartus.
- Kad būtų sugertas visas perteklinis aliejus, iškeptą vištieną svarbu padėti ant popierinio rankšluosčio.
- Apkeptą vištieną reikėtų sudėti į pagamintą saldžiarūgštį padažą ir lengvai apvolioti, kol kiekvienas gabalėlis apsivels padažu.
Su kuo valgyti saldžiarūgštę vištieną?
Paprastai toks patiekalas yra valgomas su ryžiais. Tačiau ryžiai gali būti nepaprasti, o pagardinti įvairiais ingredientais. Jie puikiai tinka su kiaušiniu ar įvairiomis daržovėmis. Jeigu toks variantas nelabai tinka, tuomet ryžius galite valgyti paprastai, bet patį saldžiarūgštį padažą galima pagardinti paprikomis ar ananasais. O jeigu norite dar labiau paeksperimentuoti, tuomet galite rinktis ir kitokius receptus, kuriuos nesunkiai galite rasti internete. Kadangi saldžiarūgštės vištienos variantų yra labai daug, tad kiekvienas tikrai atras sau patinkantį, bei galės rinktis iš labai daug papildomų priedų, su kuriais gali būti gardinamas šis patiekalas.